cosmetice

 • Cosmeticele si frumusetea exterioara

  Fashion Brunette . Beautiful Makeup and Healthy Black Hair

  Cati dintre noi nu ne-am intrebat de fiecare data cand am cumparat o crema de fata sau orice alt produs cosmetic pentru uz extern daca e potrivita pentru tenul nostru, ce chimicale contin, din ce sunt facute?

  In primul rand ce sunt cosmeticele? Ele sunt alcatuite din substante chimice de natura sintetica, desi cele mai sanatoase sunt cele care au in compozitia lor substante naturale, mai exact cele din extracte bio.

  Stim cu totii ca tehnica si stiinta au avansat mult de-a lungul  generatiilor in acest domeniu atat de vast. Stim de altfel ca aceste produse cosmetice se folosesc doar pe un corp sanatos si in concordanta cu specificitatile fiecaruia. In nici un caz nu este recomandat sa aplicam o crema pentru ten gras pe un ten uscat sau nu putem folosi un deodorant pe o piele iritata.

  Cremele cosmetice ar trebui sa fie nelipsite din trusa oricarei femei care are grija de sanatatea tenului ei, dar nu numai. Ele au un rol important in utilizarea zilnica: asigura protectie impotriva factorilor nocivi din aer, a poluarii, impotriva ridurilor, toate acestea pentru a ne darui un ten cat mai catifelat cu fiecare zi.

  Se recomanda ocazional ca o crema de fata pentru tenul gras sa fie folosita pentru un ten uscat, pentru a suplimenta lipsa grasimii pe care pielea noastra o emana in mod natural.

  In jurul nostru abunda o gama atat de larga de creme si produse cosmetice. Avem acces cu usurinta la creme pentru demachiere, creme care au rolul de a hidrata pielea , creme pentru tenul foarte sensibil, creme pentru toate tipurile de ten.

  Important este sa ne informam si sa dam atentie acestor detalii pentru sanatatea noastra in primul rand. Astfel vom radia, vom fi plini de vitalitate, vom putea avea o atitudine increzatoare, toate acestea contribuind la adevarata noastra frumusete exterioara.

  Un alt detaliu ar fi acela ca este important sa folosim creme care sunt adecvate varstei noaste. O crema pentru varsta de 30 de ani va fi eficienta pe un astfel de ten. Sa urmarim aceste indicatii pentru a maximiza rezultatele cosmeticelor pe care le achizitionam cu atentie si drag si de la care pe buna dreptate asteptam sa aduca imbunatatiri in viata noastra, in deosebi acelor parti carora sunt destinate.

  Avem de asemenea si creme dermatologice, care sunt folosite la recomandarea medicului in functie de fiecare afectiune a pielii.

  Sa incercam alegerea produselor cosmetice cu atentie, pornind de la marca, tipul de ten, tipul de piele, varsta, anotimp, compozitie, pentru sanatatea si frumusetea noastra a tuturor.

 • De ce e tot mai greu sa gasesti cosmetice naturiste 100%?

  Jar of moisturizing facial cream

  Industria produselor cosmetice in ultimii zeci de ani a explodat lansând pe piatã felurite certitudini referitoare la gama larga de produse „naturale” pe care le produc. Dar oare cat de certe sunt aceste „certitudini”? De ceva vreme şi la noi in tara se promoveaza produsele naturise, BIO, ecologice.

  Tot mai multa lume imbrațiseazã acest „trend” care a aparut drept urmare a refuzului populatiei la consumul sub orice forma a substanțelor chimice. Ce sunt de fapt aceste produse naturiste? Cum se produc, cum le diferentiem de produsele de sinteza?

  Radacinele cosmeticelor naturiste le gasim în Roma antica, Grecia antica sau Egiptul antic folosite de cãtre marile fețe ale lumii de atunci. Din secolul al XVII – XVIII-lea, cosmeticele nu mai sunt folosite doar de catre aristocrați ci incep sa fie utilizate la scara largã, iar începând cu secolul XIX în Franța se dezvoltã primele procese chimice de substituire a elementelor naturale cu cele obținute prin procedee chimice, de sinteza. De ce s-a renunțat la extractele naturale? Din cauza fenomenului de industrializare! S-au gãsit aparate, tehnici şi formule de reproducere astfel, în laborator cu câteva elemente chimice şi maşinãrii corespunzãtoare s-a putut da consistențã şi miros unei creme de fațã – de exemplu. Aceste procese chimice salveazã anumiți paşi din procesul rudimentar de prelucrare a materiei prime – planta nu se mai lasã la uscat, macerat, tratare cu alte elemente, în concluzie, salvam timp, efort şi bani. Ca şi o parantezã, imi permit chiar sã asociez acest fenomen cu cel al fumatului; nu intereseazã pe nimeni faptul cã pe pachetele de țigãri scrie negru pe alb „Tutunul dãuneazã grav sãnãtãții”, e o alegere pe care consumatorul şi-o asumã, conştient fiind de faptul cã nu este un obicei sãnãtos.

  Azi, diferențe la modul de producție al cosmeticelor au apãrut: la partea de tehnologie, rețetele se diversificã, constant se fac cercetãri dar efectul e acelaşi iar lumea a început sã îşi punã întrebãri referitoare la sãnatate care duce implicit la o atentie sporita în acest proces de înfrumusețare şi curentul „naturiştilor” ia amploare. Cu toate acestea, din lipsa de timp nu ne informãm corect, catalogam o anumitã gamã de produse ca fiind ceva extraordinar, ceva banal din pricina unui zvon sau dintr-o recomandare a unei cunoştinte. Nimic mai gresit – trebuie sã luãm în considerare „specificațiile” organismului propriu şi abia apoi sã trecem la acțiuni.

  Este adevãrat cã procesele chimice sunt mult mai rapide si amortizarea costurilor de producție se face într-un timp mai scurt prin procesul de tehnologizare, desigur, produsele au prețuri acceptabile, pentru a şi le permite oricine dar trebuie sã ne gandim la sãnãtatea noastrã, sã punem accent pe acele produsele care, în timp, nu au efecte negative asupra organismului nostru.

   

2 Articol(e)