cosmetice bio

 • Sunt cosmeticele un cadou potrivit?

  • Touch-of-Elegance-Spa-Gift_19C9AB12Fie ca incepem sa constientizam sau poate inca nu, produsele cosmetice au fost si vor cam fi indispensabile fiecaruia dintre noi.

  Ar fi potrivit sa incepem sa renuntam la cliseul clasic, acela ca produsele cosmetice sunt destinate doar doamnelor si domnisoarelor care vor sa arate bine. Cosmeticele sunt folosite atat de femei, cat si de barbati.

  Cosmetica – o arta aleasa a zilelor noastre

  Cosmetica inainte de toate este o arta. Arta ingrijirii, pastrarii si infrumusetarii corpului uman, in special a partilor vizibile a acestuia. Iar aceasta arta este si la indemana barbatilor.

  Orice substanta sau preparat care vine in contact cu diverse parti externe ale corpului nostru (piele, ochi, unghii, buze, par etc.) este considerat un produs cosmetic. Functia si rolul acestor produse este simpla si are aplicabilitate pentru oricine, indiferent de sex.

  Un produs cosmetic curata, parfumeaza, protejeaza, corecteaza mirosul si schimba aparenta. Dar cosmeticele nu intervin in rutina noastra doar atunci cand vrem sa ne imbunatatim sau sa ne infrumusetam aspectul fizic. Ele sunt extrem de benefice si indicate si atunci cand vrem sa aducem corpului nostru un plus de sanatate si vitalitate.

  Acesta ar fi unul din motivele pentru care in zilele noastre cosmetica a ajuns sa fie atat de dezvoltata si preocupata de bunastarea corpului uman, atat de mult incat cosmeticele cuprind o gama larga si variata de produse destinate femeilor, dar si barbatilor deopotriva.

  Diversitatea tumultoasa a cosmeticelor

  Produsele de ingrijirea parului (sampoane, balsamuri, masti, produse pentru nuantare si decolorare, produse pentru stilizarea parului etc), produse de ingrijire a pielii (creme, uleiuri, emulsii, lotiuni, unturi etc.), produse pentru baie (geluri de dus, saruri, spumante etc.), sapunuri de toaleta, parfumuri, produse pentru machiaj si indepartarea acestuia, produse pentru unghii, produse pentru igiena intima si produse pentru cavitatea bucala. Aceasta este doar o scurta lista dintr-o multitudine de produse pe care le putem gasi pe piata.

  Atuul multitudinii de produse insa nu trebuie sa eclipseze mai multe aspecte importante in alegerea unui cadou. Preferintele, stilul, preocuparile, inclinatiile si modul de a fi a persoanei in cauza. Personalitatea joaca un rol esential in asocierea pe care putem sau nu sa o facem dintre cosmetice si fiecare dintre noi. Trebuie luate in calcul diverse aspecte pentru un cadou cat mai potrivit, cat mai util si care sa incante in mod evident.

  Tocmai datorita faptului ca produsele cosmetice vin intr-o paleta foarte variata de moduri de obtinere, compozitii, arome, mirosuri, culori si ambalaje, va fi oarecum dificil sa alegeti un produs ideal, mai ales daca persoana care va primi cadoul este una relativ noua in anturajul dumneavoastra. Daca faceti un cadou unei persoane dragi aveti mai multe sanse in a alege un produs cosmetic potrivit. Observand persoana, preferintele de miros, eventual tipul de ten pe care il are (gras, uscat, normal sau mixt), tipul de par, culorile preferate etc., alegerea unui cadou va fi mai usor intuitiva.

  Alegerea cadoului bio si util care sa incante doamnele

  Atentia la detalii va poate salva in aceasta situatie. Nu trebuie neaparat sa achizitionati un parfum sau o crema pentru ingrijirea corporala cu miros patrunzator floral sau dulce. In aceste cazuri, daca este vorba despre o persoana de sex feminin, optati pentru produsele cosmetice bio, superior preferate de catre domane care isi aleg atat de minutios fiecare lucru care-l utilizeaza, dar si pentru a evita eventualele alergii. Aceste produse nu contin coloranti artificiali, E-uri si nici nu au mirosuri puternice.

  Puteti alege creme de corp cu efect relaxant, pentru hidratare sau pentru curatare. Sapunuri de toaleta cu arome subtile florale care au modele artistice, produse cu rol protector cum ar fi deo-spray-uri cu miros neutru, balsamuri de buze pentru hidratare incolore etc. Doar produsul cosmetic in sine nu reprezinta insa intreg cadoul. Pentru ca acesta sa fie cat mai spectaculos, alegeti si o forma de prezentare pe masura.

  Cadouri pentru reprezentantii pretentiosi ai sexului puternic

  Daca insa persoana vizata este una de sex masculin variantele se reduc deoarece barbatii tind sa foloseasca produse cosmetice cu 40% mai putin decat femeile. In acest caz, seturile cu produse pentru ras (spume, creme, lotiuni si chiar si aparatele sau periile de ras) si deo-spray-urile, ca si in cazul femeilor, sunt cea mai indicata varianta.

  Cea mai practicata activitate de ingrijire corporala a barbatilor, pe langa dus sau baie este rasul, de aceea un kit complet destinat acestei activitati va fi extrem de apreciat. In masura in care conjunctura va permite, optati pentru produse bio, cat mai naturale, cu mirosuri neutre sau fresh.

  Gestul mai presus decat produsul

  In defintiv cosmeticele sunt o buna alegere cand sunteti pe cale sa oferiti un cadou. Doamnele cu siguranta vor aprecia acest gen de cadou, din cauza importantei cosmeticelor in viata lor de zi cu zi. Pe langa aceasta cand doriti sa achizitionati un produs cosmetic luati in considerare urmatoarele: in aceasta sfera optiunile sunt nelimitate. Exista produse pentru orice nevoie, pentru orice tip de ten/piele, pentru orice tip de par, pentru orice preferinta, fie ea de culoare sau miros, chiar si pentru aproape orice ocazie. Produsul cosmetic este o rutina in viata noastra, nelipsit din fiecare casa.

  Indiferent de sex sau varsta, cu totii le folosim zilnic si cu putina imaginatie si spirit de observatie veti alege produsele tot mai potrivite, in urma carora fiecare sa obtinem beneficiile majore pe care acestea le pot atinge. Inspiratie la cadouri!

 • De ce e tot mai greu sa gasesti cosmetice naturiste 100%?

  Jar of moisturizing facial cream

  Industria produselor cosmetice in ultimii zeci de ani a explodat lansând pe piatã felurite certitudini referitoare la gama larga de produse „naturale” pe care le produc. Dar oare cat de certe sunt aceste „certitudini”? De ceva vreme şi la noi in tara se promoveaza produsele naturise, BIO, ecologice.

  Tot mai multa lume imbrațiseazã acest „trend” care a aparut drept urmare a refuzului populatiei la consumul sub orice forma a substanțelor chimice. Ce sunt de fapt aceste produse naturiste? Cum se produc, cum le diferentiem de produsele de sinteza?

  Radacinele cosmeticelor naturiste le gasim în Roma antica, Grecia antica sau Egiptul antic folosite de cãtre marile fețe ale lumii de atunci. Din secolul al XVII – XVIII-lea, cosmeticele nu mai sunt folosite doar de catre aristocrați ci incep sa fie utilizate la scara largã, iar începând cu secolul XIX în Franța se dezvoltã primele procese chimice de substituire a elementelor naturale cu cele obținute prin procedee chimice, de sinteza. De ce s-a renunțat la extractele naturale? Din cauza fenomenului de industrializare! S-au gãsit aparate, tehnici şi formule de reproducere astfel, în laborator cu câteva elemente chimice şi maşinãrii corespunzãtoare s-a putut da consistențã şi miros unei creme de fațã – de exemplu. Aceste procese chimice salveazã anumiți paşi din procesul rudimentar de prelucrare a materiei prime – planta nu se mai lasã la uscat, macerat, tratare cu alte elemente, în concluzie, salvam timp, efort şi bani. Ca şi o parantezã, imi permit chiar sã asociez acest fenomen cu cel al fumatului; nu intereseazã pe nimeni faptul cã pe pachetele de țigãri scrie negru pe alb „Tutunul dãuneazã grav sãnãtãții”, e o alegere pe care consumatorul şi-o asumã, conştient fiind de faptul cã nu este un obicei sãnãtos.

  Azi, diferențe la modul de producție al cosmeticelor au apãrut: la partea de tehnologie, rețetele se diversificã, constant se fac cercetãri dar efectul e acelaşi iar lumea a început sã îşi punã întrebãri referitoare la sãnatate care duce implicit la o atentie sporita în acest proces de înfrumusețare şi curentul „naturiştilor” ia amploare. Cu toate acestea, din lipsa de timp nu ne informãm corect, catalogam o anumitã gamã de produse ca fiind ceva extraordinar, ceva banal din pricina unui zvon sau dintr-o recomandare a unei cunoştinte. Nimic mai gresit – trebuie sã luãm în considerare „specificațiile” organismului propriu şi abia apoi sã trecem la acțiuni.

  Este adevãrat cã procesele chimice sunt mult mai rapide si amortizarea costurilor de producție se face într-un timp mai scurt prin procesul de tehnologizare, desigur, produsele au prețuri acceptabile, pentru a şi le permite oricine dar trebuie sã ne gandim la sãnãtatea noastrã, sã punem accent pe acele produsele care, în timp, nu au efecte negative asupra organismului nostru.

   

 • De ce sa folosim cosmetice Bio? Iata 10 motive

  imagesUn studiu recent realizat in U.S.A arată că în fiecare zi corpul unei femei obisnuite intră în contact cu cel putin 175 de produse chimice, prin folosirea regulată a unor produse de machiaj sau de igiena corporală. Produsele cosmetcie clasice apelează la comservanţi şi diverşi aditivi care daunează şi facilitează apariţia unor boli. Subsanţele chimice din care sunt preparate produsele cosmetice clasice sunt dăunătoarea pentru pielea noastră , deoarece au un grad ridicat pentru facilitarea apriţiei bolilor şi alergiilor.

  Datorită acestui risc mare de îmbolnavire tot mai des în ultimul timp femeile au început să aleagă produsele biologice în detrimentul produselor clasice.

  Comsumatorii de produse cosmetice Bio susţin că există 10 motive pentru care trebuie sa le folosim.

  1.Produsele cosmetice Bio nu conţin conservanţi.

  Pordusele cosmetice clasice folosesc conservanţi , uleiuri minerale derivate din petrol,parafină şi uneori chiar şi fenoxietalon aceste substanţe chimice de cele mai multe ori provoacă alergii sau boli. (cancer de piele).

  2.Produsele cosmetice Bio folosesc uleiuri esenţiale ,uleiuri ce sunt extrase din plante atent cultivate la care nu se folosesc îngrăsăminte artificiale sau hormoni de creştere.

  3.Plantele din care sunt extrase ingredientele produselor Bio sunt cultivate fără îngrăşăminte chimice, pesticide sau hormoni artificiali. Substanţele esenţiale sunt extrase pe cale naturală ne fiind folosit un proces chimic pentru extracţia sau procesare lor.

  4.Cosmeticele bio nu sunt testate pe animale şi nefiind compuse din subsanţe chimice o dată cu folosirea lor ajutăm şi la salvarea mediului înconjurător în mod indirect.

  5.Datorită absenţei subsanţelor chimice din compoziţia lor produsele bio pot fii folosite şi de persoanele cu alergii la compuşi chimici sau uleiurile minerale .

  6.Produsele comsetice Bio au acelaşi grad de eficienţă şi rezistenţă ca produsele cosmetice clasice însă se pot îndepărta mult mai repede şi mult mai eficient neavând compuşi chimici, astfel pielea nu rămâne sufocată de produsele chimice care acţionează şi după îndepartarea lor .

  7.Deşi sunt mai scumpe decat produsele clasice prin gradul lor ridicat de naturaleţe şi prin prin gradul lor ridicat de siguranţă costul este mai scazut eliminând riscul de îmbolnăvire eliminăm şi cheltuieli suplimentare cu tratament medicamentos.

  8.Produsele Bio ne protejează de boli. Corpul nostra le acceptă în mod natural, au un grad mai mare de absorbţie şi prevind îmbătrânirea prematură a pieli printr-o mai bună hidratare.

  9. Produsele Bio prezintă un grad mare de siguranţă pentru sănătate deoarece sunt certificate de organisme de certificare care urmăresc procesul de obţinere al respectivului produs încă de la cultivarea şi cresterea plantei din care se extrage.

  10. Reglementare conform căreia orice produs Bio trebuie sa fie inscris in Nomenclatorul International al Ingredientelor Cosmetice din 1998 în Europa şi menţionarea pe etichetă a tuturor compuşilor din care este alcătuit produsul elimină riscul de a cumpăra un produs contrafăcut sau un pordus care este numai aparent bio.
  În concluzie produsele Bio sunt produsele care respectă corpul şi sănătatea consumatorului.

 • Cosmeticele pentru gravide – sunt acestea diferite?

  Coconut-oil-for-pregnat-women-bellyMulti spun ca femeile sunt mai frumoase cind sunt insarcinate, dar si ele se vor mai frumoase: fara problem legate celulita, cu bucle permanente, si acest fapt este total gresit deoarece multe cosmetice pot afecta negativ dezvoltarea bebelusului.

  Specialistii spun ca cel mai des sunt afectati bebelusii de sex masculin. Din cauza unor substante nocive cu care a intrat in contact mama se pot produce malformatii la nivelul aparatului reproducator sau dereglari hormonale care pot duce la infertilitate sau chiar la cancer de prostate.

  Doctorii sunt de parere ca vopseaua de par are un efect negative asupra copilului, mai precis vaporii degajati in timpul vopsitului sunt toxici, ei pot afecta sistemul nervos al fatului.

  Ingrijirea fetei este diferita in timpul sarcinii. Medicii nu recomanda acidul retinoic in timpul sarcinii, el face parte din compozitia unor crème care ajuta impotriva acneei si ridurilor. Restrictia este in special valabila in primul trimestru al sarcinii. In timpul retinerii apei gravidele sunt tentate sa faca anumite tratamente corporale. Dar ele trebuie sa tina seama ca cremele sau fiolele pentru tratamentele corporale contin cafeina care este daunatoare fatului. In plus, mai contin si activatoare ale circulatiei singelui, din cauza lor existind riscul de tahicardie a fatului. Vitamina A administrata pentru celulita si acnee, pe cale orala este nociva, poate provoca displazie osoasa bebelusului.

  Cremele anticelulitice pot fi inlocuite cu extract de ceai verde, iedera. Cele mai bune optiuni ramin masajul si gimnastica impotriva celulitei si pentru mentinerea siluetei. In cazul aparitiei acneei care este datorata cresterii productiei de testosteron, medicii apeleaza la substantele care nu sunt nocive ca de exemplu: preparatele cu zinc sau vitamina C, care se pot aplica local.

  Epilarea cu laserul nu este recomandata insarcinatei.

  Alte produse cosmetice care ar trebui evitate in perioada de sarcina:

   - Sapunul lichid

  - Produsele de protectie solara care au in continutul lor oxibenzoat

  - Parfumurile si ojele cu miros puternic

  - Produsele care au in componenta lor Retin-A si vitamina K

  - Cremele cu efect imediat impotriva ridurilor sau acneei

  - Solutia pentru decolorarea parului

  5 Sfaturi pe care este de dorit sa le urmeze o gravida:

  1)    Cind faceti curatenie in casa, se tine usa sau geamurile camerei deschise, de dorit sa folositi o masca de protectie si manusi din latex.

  2)    In timpul sarcinii evitati sa curatiti aragazul, solutia respectiva este foarte periculoasa.

  3)    Cititi cu atentie toate etichetele tuturor produselor de curatenie sau cosmetice si alegetile pe cele mai putin daunatoare.

  4)    Nu folositi 2 produse in acelasi timp.

  5)    In primul trimestru de sarcina evitati produsele cu miros persistent, puternic, deoarece pot aparea episoade de greata, varsaturi si ameteala din cauza tolerantei scazute la mirosuri.

 • Cosmeticele profesionale sau cele din magazine

  MAC_Pro_CosmeticsAlegerea produselor cosmetice a devenit un proces complex care este influentat de un numar din ce in ce mai mare de factori. Unul dintre aceste aspecte care influenteaza aceasta provenienta cosmeticelor. In ultima perioada,din ce in ce mai multe pareri de specialitate recomanda folosirea corecta a produselor cosmetice si evitarea pe cat posibil a celor care contin ingrediente ce ar putea dauna organismului,ca de exemplu parabenii din unele produse cosmetice.

  Fiind produse la nivel mondial,de cele mai multe ori marile companii producatoare de cosmetice lanseaza pe piata produse care au ca scop principal vanzarea si producerea de profit,inainte de a fi destinatate unei ingrijiri cat mai bune pt consumatori.  Pe de alta parte insa,produsele cosmetice de calitate,care au in compozitie elemente 100% naturale sunt greu de gasit,au un pret de achizitie mai ridicat si nu sunt accesibile la un nivel atat de larg,ca cele “de duzina”. Deci,ce alegem atunci cand vine vorba de produse cosmetice organice sau cele obisnuite?

  Majoritatea femeilor care acorda un grad ridicat de atentie frumusetii lor vor opta pt ingrijire profesionala,chiar daca asta va aduce cu sine niste aspecte nu tocmai de neglijat(livrare mai complexa,costuri mai mari,etc). Avantajele sunt insa clare si fac diferenta intre experienta utilizarii unor produse si a celorlalte. Calitatea este subliniata si de aspecte ca trasparenta producatorului in ceea ce priveste productia, ingredientele,ambalarea,personalul care se ocupa de acest proces,etc.

  In cazul multor produse cosmetice “de duzina”,intalnim prezenta  unor compusi toxici pt organism,care,in urma utilizarii indelungate,pot provoca afectiuni dintre cele mai neplacute,cum ar fi migrene nu tocmai usor de tratat pana la boli acute cum este de exemplu cancerul de piele.

  Dintre compusii chimici care se regasesc in produsele cosmetice amintim derivatii petrolului,numiti “parabeni”, care se intalnesc sub numele de propyl/methyl/isobuthyl/butyl/ethyl paraben.

  Sub aspectul prepararii,cercetarile din industria produselor profesionale sunt mereu in pas cu tehnologia si asigura consumatorii de beneficiile progresului tehnologic. Sub acest aspect,se poate face o diferenta in ceea ce priveste efectul pe care il au. Nu doar ca trateaza pielea cu mai mare blandete,dar nu provoaca nici un fel de neplacere,sub forma unor efecte adverse.

  De asemenea,pt persoanele care au nevoi speciale in ceea ce priveste pielea,ca de exemplu alergii sau hipersensibilitate, se poate spune ca produsele organice nu prezinta nici un factor de risc deoarece nu contin substante care pot afecta aceste zone deja afectate.

  Desi unul dintre dezavantaje este costul,privit in ansamblu si prin prisma unui scenariu negativ, folosirea unui produs “de duzina” poate sa coste mai mult decat un produs profesional pt ca poate sa aduca niste neplaceri ,pt inlaturarea carora va fi nevoie de alte costuri.

  Din fericire,interesul marilor producatori de cosmetice pt un climat cat mai bio al produselor este in crestere, in fiecare an tot mai multi dintre acesti producatori optand pt linii de produse naturale care au din ce in ce mai mare priza la public.

  Efectele lor sunt resimtite si de mediu si deci,beneficiarii produselor naturale nu suntem numai noi,ci si mediul inconjurator,care la randul lui ne rasplateste prin si mai multe remedii naturale!!

 • Cosmetice organice sau cele sintetice ?

  Organic-cosmetic-brand-finds-success-tapping-into-the-Indian-market_medium_vgaCu totii ne dorim sa traim mai sanatos-suntem atenti cu alimentele pe care le consumam,cu produsele de curatat,cu nivelul poluarii zonei in care traim.

  Produsele cosmetice pe care le consumam influenteaza si ele echilibru acesta pe care il cautam in legatura cu organismul nostru.

  Produsele bio au ingrediente de provenienta 1005 organica deci in componenta lor nu se vor gasi substante chimice care pot dauna sanatatii. Efectele benefice sunt resimtite si de mediul inconjurator,nu numai de organismul nostru care se bucura direct de proprietatile lor. Avand in vedere ca nu ne pot face rau noua,nu pot sa dauneze nici mediului inconjurator.

  Fiind atente cu pielea, ele pot fi folosite in siguranta si de persoanele care au nevoie de tratamente speciale(care prezinta diverse afectiuni ale pielii ca alergii sau hipersensibilitate).

  De cele mai multe ori,produsele comune din comert contin ingredienti chimici care in cazul utilizarii prelungite pot provoca anumite afectiuni,dintre cele mai periculoase,cum ar fi cancerul.

  Pt a evita toate aceste riscuri nedorite,este de preferat utilizarea cosmeticelor de origine organica. Denumirea de “organic” face referire la plantele din care sunt extrase ingredientele de baza ale acestor produse. Modul in care aceste plante sunt crescute este de asemenea f important pt ca in cresterea lor nu trebuie sa fie implicate substante chimice ca pesticide,fertilizatori,etc. In urma unei cresteri cat mai naturale,este normal ca nivelul calitativ al produselor cosmetice sa fie si el mai ridicat.

  Exista insa un numar destul de ridicat de substante chimice care se folosesc in indistria cosmetica,iar ultilizarea lor nu este in totalitate reglementata de lege.

  In randul produselor chimice care inca se folosesc in prepararea produselor cosmetice “de duzina” se numara parabenii si suflatii,a caror folosire pe termen lung a generat aparitia a diverse afectiuni ,dintre cele mai periculoase pt organism. Tot in acest sens,a fost constatata o rata din ce in ce mai ridicata a imbolnavirilor si a bolilor cu directa legatura cu folosirea substantelor chimice. Este de dorit o reducere a expunerii voluntare la substante chimice. Chiar daca nu genereaza efecte imediate,unele dintre substantele chimice amintite pot determina dezechilibre hormonale, tulburari la nivelul aparatului respirator,iritatii cutanate,dureri prelungite de cap a caror sursa este greu de determinat.

  Produsele cosmetice pe care le administram furnizeaza corpului un numar de substante la fel de importante pt organism ca si cele pe care le introducem in corp prin alimentatie. Multitudinea de plante,flori,ierburi,radacini,etc pe care o intalnim in natura este suficient de cuprinzatoare incat sa ne aprovizioneze cu toate vitaminele,proteinele,mineralele,enzimele si compusii bio activi de care avem nevoie pt o buna intretinere si functionare a pielii.

  De asemenea,efectele curative ale acestor elemente naturale sunt bine cunoscute in zilele noastre si,tocmai de aceea,au inceput sa fie din ce in ce mai des utilizate in industria cosmetica.

  Trendul este ascendent insa din acest punct de vedere si,spre un bun mers al lucrurilor,din ce in ce mai mult producatori au adoptat un mod bio de preparare a cosmeticelor.

  Pe principiul “Tot ce este natural este bun”,o imbogatirea a zonei cosmetice cu produse organice este recomandata pt orice femeie care acorda atentie frumusetii sale!

 • De ce e tot mai greu sa gasesti cosmetice naturiste 100% ?

  advantages-of-natural-cosmetics-in-front-of-syntheticPiata cosmeticelor din zilele noastre este una dintre cele mai diversificate piete de desfacere moderne.

  Diversitatea produselor cosmetic este un factor de avantaj dar si de dezavantaj in acelasi timp.

  Multitudinea de produse este covarsitoare. Pt fiecare produs in parte exista alte alternative care fac din alegerea finala un proces dificil.

  Multe dintre femeile preocupate in adevaratul sens al cuvantului de frumusetea lor opteaza pt produse naturale in cat mai mare proportie. Nu este necesar sa ne mutam in mijlocul padurii pt a avea parte de aceste tratamente 100% naturale. Realitatea este,insa,ca produsele cosmetice natural in proportie de 100% sunt de cele mai multe ori foarte greu de achizitionat si asta din mai multe motive.

  Unul dintre ele este pretul.La fel ca si in cazul altor produse,cu cat calitatea creste,cu atat pretul va creste si el. In cazul unor produse care contin in compozitie niste elemente naturale ce nu sunt tocmai la indemana sau care necesita procese speciale de extractive,preparare,combinare,etc valoarea acestor procedee se va simti in pretul de achizitie care va face just raportul de calitate-pret.

  O alta fata a dificultatii achizitionarii produselor naturale este neincrederea. Desi pe ambalaje scrie mare “NATURAL”, am intalnit cu totii produse care nu reflectau acest aspect. Una dintre metodele de verificare este verificarea ingredientelor.

  In urma unor cercetari,in Marea Britanie s-a descoperit ca unele dintre brandurile de renume,cu milioane de consumatori la nivel national,comercializau produse care nu intocmeau specificatia de 100% natural mentionata pe ambalaj. Spre exemplu, unul dintre cei mai mari retaileri de cosmetice din UK,Boots,a fost descoperit cu mai multe nereguli,privin niste produse pt fata care nu respectau aceasta specificatie de 100% organic,prezentand cel putin 4 ingrediente ne-organice.

  Marele dezavantaj al acestei situatii este ca legea nu prevede reglementari f clare,ca in cazul alimentelor. Un alt procedeu de verificare este verificare certificarii bio. In cele mai multe cazuri,acest certificate este produs de un institut bine cunoscut care “doteaza” fiecare produs in parte cu sigla lor.

  Nu in ultimul rand, un alt impediment in ceea ce priveste cumpararea de produse 1005 organice este lipsa de informare a consumatorilor. Domeniul BIO reprezinta unul dintre cele mai bine mediatizate domenii,informatii privind aceste produse fiind disponibile mai ales online,pt cei interesati sa le caute.

  Pana si accesibilitatea poate sa fie unul dintre impedimentele aprovizionarii cu produse bio. Din fericire, in aceasta privinta se lucreaza din greu in ultima vreme,printr`o mai buna aprovizionare a supermarketurilor, vanzatorilor amplasati in mari centre comerciale,magazine virtuale,etc.

  Pretul de productie este un alt factor care influenteaza negative productia in masa a cosmeticelor bio. De cele mai multe ori,producatorii prefera sa foloseasca ingredient sintetice,care sunt mai ieftine si mai stabile de cele mai multe ori decat produsele naturale.

  Trendul este insa ascendant si,luate fiind in considerare aceste aspecte,consumatorii au inceput sa-si indrepte mai mult atentia in directia produselor cat mai natural,a caror folosire a generat efecte mai bune si a prezentat riscuri mult mai mici. Calitatea superioara a produselor este de cele mai multe ori un factor decizional final!

 • Cosmetice handmade sau bio? Cu ce sunt diferite?

  handmade vanilla scrubIn Egiptul antic au fost descuperite o multime de retete pentru prepararea cosmeticelor, sculpate chiar in peretii templelor. Cremele aromate si vopselele pe care egiptenii le foloseau pentru a-si picta fata, erau in principiu destinate preotilor. In mormintele agiptene au fost descoperite in vase numite vase kohl  iar ca aplicatoarea a vopselurilor, lingurile cosmetice. In acele vremuri, pentru inegrirea ochilor, egiptenii foloseau kohlul, iar fata era acoperita cu vopsea de plante si unghiile cu henna (o culoare roscat-maronie obtinuta de la un arbust tropical spinos).

  In ziua de astazi, evolutia omului si a gandirii a atins cote cu mult mai inalte iar cosmeticele au atins un cu totul alt nivel. Acum, fiecare om isi alege produsele cosmetice dorite in functie de mai multi factori: buget, nevoi, firma, etc.

  Cele mai bune cosmetice sunt in opinia noastra produsele cosmetice bio, obtinute din plate ingrijite 100% natural, fara ingrasamant, pulverizatori sau alte substante chimice care ar putea denatura cresterea platelor sau fructelor din care se obtin ulterior produsele. Cu toate astea trebuie sa fiti foarte atent la alegerea unui astfel de produs, sa verificati cu atentie eticheta deoarece pe foarte multe sunt afiste expresii ca „100% natural”, „produs garantat natural”, s.a.m.d. fara sa fie neaparat adevarat.

  Pe de alta parte exista produsele handmade, acele produse pe care oamenii le pot face acasa dupa o reteta simpla, acele produse la care esti sigur de reteta si pe care te poti baza. Exista totusi cateva semne de intrebare si aici deoarece nu poti fi niciodata sigur ca ceea ce contine produsul cosmetic preparat de tine este cel de care ai nevoie sau de faptul ca acesta are o compozitie buna, bine-proportionata si pe care sa fi convins ca nu poate da gres.

  Ambele timpuri de produse, atat cele handamade cat si cele bio sunt instabile din punctul de vedere al compozitiei dar difera prin faptul ca in obtinerea produselelor handmade sti exact ce a fost folosit si in ce cantitati, pe cand in obtinerea produselor bio, nu ai nici macar siguranta ca sunt intr-adevar bio sau ca au certificarea de a fi bio.

  Cea mai buna modalitate este de a consulta eticheta inainte de a achizitiona un produs si de a avea siguranta ca tenul tau sau pielea ta nu vor avea de suferit dupa vreun experiment esusat acasa. Noi va sfatuim sa aveti grija la olosirea diverselor produse (bio, handamade sau sintetice) pentru ca oricare poate da gres iar unele greseli sunt ireparabile. Nu uitati ca cea mai buna solutie este consultarea dermatologului sau a cosmeticianului.

8 Articol(e)