Cosmetice din plante sau cele sintetice?

indexProdusele cosmetice din plante (sau organice) sunt 100% obtinute din plante naturale si crescute de altfel bio, ferite de chimicale si pesticide care nu ne pot face rau. Acestea sunt bune atat pentu noi cat si pentru mediul inconjurator, fiind crescute fara factori de risc in perfecta armonie. Prin utilizarea acestora ne asuguram ca nu ne cauzeaza recatii alergice sau daunatoare de nici un tip.

Aceste produse hranesc in profunzime pielea si o previne impotriva factorilor externi cum ar fi frigul, impuritatile sau dezhidratarea. Le pot folosi chiar si persoanele ce au alergii sau persoanele cu piele hipersensibila tocmai pentru a fi tratata cu blandete de garantia produselor bio.

In cealalta extrema sunt produsele cosmetice sintetice sau de duzina pe care le poti gasi la orice tip de magazin de la coltul strazii. Acestea sunt obtinute din fibre sintetice si substante chimice care iti pot afecta pielea foarte sau sau care iti pun chiar viata in pericol ducand la aparitia afectiunilor grave cum este cancerul.

Pentru a ne proteja pe noi insine si pe cei dragi este indicat sa invetim putin mai multi bani in produsele bio daca ne dorim cu adevart sanatate si siguranta pentru familia noastra. Plantele organice sunt ingrijite inca de cand sunt doar niste seminte, fiind tratate cu atentie si ferite de orice tip de fertilizator artificial ce ar putea dauna recoltei si eventual produsului organic obtinut din aceasta. In mod normal si logic, un produs bio este mult mai bun decat un produs cosmetic sintetic tocmai datorita faptului ca trateaza mai bine tot ce inseamna pielea noastra si a celor dragi.

Produsele sintetice contin un numar ridicat de substante chimice cum sunt parabanii sau sulfatii. Pentru a evita imbolnavirea trebuie redus riscul  la care suntem expusi atunci cand folosim produse cosmetice sintetice pline de substante chimice daunatoare.

Chiar daca acestea sunt folosite pentru putin timp, este suficient pentru a face rau pielii si pentru ase extinde in mod rapid si daunator pe piele. Dintre cele mai cunoscute manifestari sunt: dezechilibrari hormonale, iritatii ale pielii, tulburari de respiratie, acnee, dureri de cap sau in cazuri grave cum spuneam mai devreme, cancer.

In definitiv, substantele cu care ne hranim pielea sunt la fel de importante ca si cele cu care ne alimentam iar in prezent cunostiintele despre puterea vindecatoare a plantelor si in special in obtinerea produselor cosmetice bio este mult mai apreciata si valorificat pentru adevarata valoare si pentru modul in care ne poate imbunatati viata de zi cu zi si de asemenea de a op face mult mai usoara.

In concluzie, cosmeticele bio sunt cele care ne ajuta corpul sa se pastreze in timp. Insa din nefericire produsele cosmetice sintetice inca exista pe piata cu un grad de risc foarte ridicat, ne pot distruge pielea si de asemenea ne pot cauza afectiuni serioase.

Leave a Reply