Ceara de par sau gel de par? Ce sa alegem?

Ceara de par sau gel de par? Care produs e mai bun?

Probabil te intrebi cand e mai bine sa folosesti ceara si cand e mai indicat sa folosesti gelul de par. Azi ne-am propus sa iti raspundem acestor intrebari dupa ce am consultat cativa specialisti in domeniu.

De ce sa folosesti ceara si nu gel

Ceara de par e un produs cosmetic folosit pentru mai ales pentru frizuri ferme. In comparative cu gelul de par, dintre care cele mai multe contin alcool, ceara de par lasa parul mai flexibil si are un timp de uscare mult mai indelungat. Prin urmare, ceara de par beneficiaza in prezent de o crestere in popularitate, de multe ori sub diverste nume cum ar fi pomada, pasta pentru stilizat sau guma de par.

Textura, consistenta si scopul acestor produse variaza foarte mult și toate au diferite scopuri pretinse in functie de producator. In mod traditional, pomada este un tip de ceara de par care confera si o stralucire aparte parului. Ceara de par a fost folosita si in trecut cand de fapt, o substanta ceroasa ca sapunul a fost inventata de vechii daci ca solutie de remodelare a parului si nu a fost utilizata ca si un produs de curatare decat cu multi ani mai tarziu. In mod normal, o ceara de par contine ingrediente mult mai naturale decat un gel si de aceea tot mai multa lume sunt interesate de o modelare pe baza de ceara.

Dar cand trebuie sa folosim gelul de par?

Gelul de par se usuca complet pe firul de par si formeaza un strat dur pe suprafata firului. E foarte folositor cand incercam sa dam volum buclelor, indreptarea anumitor fire de par rebele sau fire de par incretite.

Gelul de par e mult mai eficient daca e aplicat pe parul umed deoarece in timp ce acesta se usuca, dehidrateaza firul de par si cu ajutorul peliculei formate la suprafata firului, ajuta la mentinerea formei date.

Ceara de par trebuie aplicata de obicei pe par uscat sau pe un par foarte putin umezit deoarece compozitia acesteia nu ii permite o solubilitate in apa. Aceasta nu va adera pe parul ud iar ceara de par nu e recomandata pentru cei cu par lung si cu un fir de par gros deoarece ii adauga greutate si va face parul sa arate moale si unsuros.

Cum inlaturam ceara de par si gelul in mod eficient

Gelul de par poate fi inlaturat de obicei cu o simpla clatire deoarece sunt substantele din compozitie sunt bazate in principal pe apa. Ceara de par necesita de obicei un sampon sau daca doriti, puteti opta pentru un agent special de curatare al parului.

Orice ai alege pentru parul tau, e foarte important sa alegi un produs natural si de calitate ce va pastra sanatatea firului tau de par.

Leave a Reply