Cand sa folosim cosmetice terapeutice?

body scrub

Cred ca multi dintre noi am fost pusi in situatia in care acneea, buzele crapate sau aspectul parului neplacut din cauza excesului de sebum au reprezentat un mod de a te simti rusinat, stanjenit sau chiar complexat. In aceste cazuri produsele cosmetice terapeutice reprezinta o solutie in rezolvarea problemelor noastre in legatura cu sanatatea si frumusetea pielii ,a corpului si a parului nostru.

Chiar daca multi dintre noi spunem:”Este o problema minora,va trece de la sine “, cosmeticele terapeutice reprezinta un real ajutor in rezolvarea acestor probleme si nu reprezinta un moft ,ci o necesitate,deorece sanatatea noastra ar trebui sa fie pe primul loc in randul prioritatilor noastre.

In acest articol vom aborda problemele legate de sanatatea si nu in ultimul rand de frumusetea pielii. Pielea reprezinta un organ activ, elastic, avand un rol important in apararea organismului nostru impotriva microbilor, a bacteriilor si a virusurilor pe tot parcursul zilei. De asemenea,aceasta ne ajuta la mentinerea temperaturii constante a corpului.

Tenul reprezinta o “oglinda” a sanatatii organismului nostru si de aceea trebuie sa nu ignoram problemele care apar la nivelul acestuia.

Principalele tipuri de ten sunt:

-Tenul normal
-Tenul uscat
-Tenul gras
-Tenul mixt

Pentru curatarea ,eliminarea impuritatilor si a machiajului se recompanda pentru toate tipurile de ten folosirea unui lapte demachiant cu continut de vitamina C din macese ,vitamina E,dar si extract din roinita care ajuta la tonifierea si improspatarea epidermei.

De asemenea ,puteti folosi uleiuri esentiale din soia pentru hidratarea tenului.
Pentru demachierea delicate a ochilor si buzelor se recomanda un gel cu efect calmant si revigorant cu provitamina B5 sau vitamina C,care indeparteaza machiajul fara a irita pielea.Acest tip de gel se recomanda persoanelor cu un o sensibilitate marita a ochilor.

Pentru tenul uscat se recomanda utilizarea unei masti hidratante pe baza de vitamina C si E ,care lupta impotriva procesului de oxidare al celulelor sau pe baza de extract de Aloe Vera care are un efect hidratant ,calmant si regenerator.

In cazul tenului mixt si gras se recomanda trei etape de tratare: Curatare,Tonifiere si Hidratare.
Pentru Curatare se recomanda folosirea un gel de curatare in profunzime cu apa antibacterian si purifian,cu efect calmant.

Pentru Tonifiere se recomanda o lotiune de tonifiere pe baza de Extract de Ace de Pin, Extract de Arnica, Extract de Hamamelis sau Aloe Vera.

Pentru Hidratare se recomanda folosirea unei ape termale. In cazul tenului acneic puteti face o masca din acid salicilic (din aspirina)si miere.Acidul salicilic ajuta la vindecarea acneei cat si a cicatricilor lasate in urma cosurilor.

Un factor important in ingrijirea tuturor tipurilor de ten reprezinta ingrijirea pe timp de noapte.In fiecare noapte dupa curatarea fetei si a gatului se recomanda folosirea unei creme regeneratoare de noapte pe baza de extract de orez sau provitamina B5 care au rolul de a proteja si ajuta la refacerea si mentinerea hidratarii naturale a pielii.
Folosirea cosmeticelor terapeutice este extrem de importanta atunci cand intampinam probleme in legatura cu sanatate pielii si a parului nostru.Trebuie sa avem grija de noi,toate aceste elemente constituind o carte de vizita pentru cei din jur.

Leave a Reply