Cum folosesti corect ceara de par?

Hipster Hair

Ceara de par este produsul cosmetic folosit la aranjarea, definirea sau hranirea parului. Aceasta este din ce in ce maai cunoscuta in randurile oamenilor de pretutindeni prin puterea ei de fixare, de a da stralicire si de a proteja firul parului in profunzime impotriva factorilor externi.

Ceara de par trebuie folosita in cantitati cat mai mici. Luati doar o cat o pelicula din ceara de par, o puneti in palma, o incalziti intre palme pentru ca mai apoi sa treceti usor mana prin par pentru aranjarea firelor rebele. Cantitatile mari de ceara de par sunt folosite pentru ca parul scurt sa aiba un aspect mai rebel.

Daca stiti cum se foloseste ceara de par in mod corect, acesta poate fi un miracol pentru toate tipurile de par. Poti folosi ceara sa creezi tepi, sa aduni firele de par rebele, sa faca firele de par subtiri sa para mai groase, sa creeze bucle de par bine definite si de a determina niste dreduri uimitoare. Iata mai jos 4 modalitati de aranjare a parului cu ceara:

1.Folositi ceara pentru a defini coafura.

–        Pentru inceput aplicati ceara pe parul umed iar asta va va ajuta la obtinerea oricarei coafuri. Fie ca va spalati pe cap inainte sau folositi o sticla cu pulverizator trebuie sa umeziti bine parul inainte de a aplica ceara

–        Folositi un piaptan pentru a va pieptanna parul si de a scapa de odurile din firele de par

–        Luati ceara cat un bob de mazare si puneti-l in palma (nu folositi niciodata mai mult, pentru ca aceasta sa fie bine distribuita pe par)

–        Frecativa palmele mainilor pentru ca ceara sa devina mai pliabila

–        Treceti-va mai apoi mainile prin par de la radacina spre varf si folositi-va degetele pentru a o distribui in mod egal pe toata lungimea parului

–        In cele din urma aranjati parul cum doriti. Ceara va ajunta la sustinerea acestuia in orice mod l-ati aranja.

1.Crearea unui look ciufulit:

–          Incepeti cu un par uscat. Pentru a fi siguri folositi un foehn pentru uscarea parului in intregime

–          Puneti intre palme ceara de par de marimea unui bob de mazare. Nu folositi mai multa pentru a evita incarcarea parului

–          Ciufuliti-va parul cu mainile. Incepeti de la radacina si ridicati-va parul pentru a crea inaltime si volum. Ceara o sa sustina parul conferindu-i volumul mult dorit

–          Impartiti-va parul in suvite mai mari si tratati-le individual pentru a raspandi ceara in par. Ciufuliti-l usor intre degete inainte sa ii dati drumul din palme pentru a creea aspectul dorit.

1. Creati onduleuri:

–          Pentru a crea onduleuri trebuie sa lasati ceara sa se usuce pe par, deci trebuie sa incepeti cu parul ud.

–          Aplicati ceara pe par. In acest caz se aplica putin mai multa ceara pe par, de la radacina spre varfuri

–          Impletiti parul cat este inca ud pentru a crea onduleuri

–          Lasati parul deja impletit sa se usuce. Il puteti ajuta cu un uscator de par

–          Defaceti impletitura dupa ce parul este uscat. Desfaceti usor cu mana onduleurile pentru a da volum. Nu va pieptanati, riscati sa il indreptat.

1.Creati tepi:

–          Incepeti cu parul uscat, fie lasandu-l sa se usuce natural, fie ajutandu-l cu un foehn

–          Aplicati ceara pe o portiune mica de par. Ridicati acea parte si folositi degetele pentru a aplica ceara de la radacina spre varfuri. In timp ce aplicati ceara, indreptati-l in sus, asemenea unor tepi.

–          Continuati sa aplicati ceara pe fiecare suviita in parte, folosind degetele sa puneti ceara in timp ce va indreptati parul in sus. Continuati para ce tot parul devine tepi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *